We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Sense Prefix II, segona mostra del fons sonor de la biblioteca Vapor Vell (free download​!​)

by Juan Panchamé, VO, Cb + A d P, Don King, Hidraulics Mai Tips, Claustrofobia, Ginesa Ortega, Ausente

/
  • Streaming + Download

    Purchasable with gift card

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

about

Per segona vegada ens endinsem en el fons de la ‘maquetoteca’ de Vapor Vell. El material triat en aquest cas prové de tot allò que es va dipositar al Casal Transformadors, un casal de Joves que va dinamitzar la vida musical de Barcelona als anys 80. El fons està compost per documents en diversos suports d’àudio (vinil, casset, cd) i vídeo (Betamax, VHS, U-matic, Betacam). La funció original d’aquests documents era del més divers: trobem des de la clàssica maqueta fins autoedicions o edicions privades més o menys elaborades i amb les seves portades; passant per enregistraments de concerts o cintes promocionals de pocs temes que es feien per trobar “bolos” o per les emissores de ràdio. Els documents dipositats al fons provenen sobre tot de Barcelona i Catalunya, tot i que també hi ha força coses de la resta de l’Estat i, en molta menor mesura, de l’estranger.

En aquesta segona selecció, hem establert un criteri que mostri un ventall ampli de les coses que succeïen a Barcelona durant els any 80. Seguint amb l’eix de l’avantguarda i les experimentacions s’han obert la mostra a músiques més ancorades al rock o fins i tot el flamenco. No ens hem centrat només en Barcelona sinó que hem ampliat el camp d’acció en algun cas a la resta de l’Estat i fins i tot alguna curiositat francesa que ens ha semblat interessant de rescatar més enllà del vincle amb la ciutat comtal. Pensada com si d’una mixtape es tractés, el viatge que us proposem com els llibres de Carandell, Huertas Clavería o Martí Gómez, retrata una part important de la història de la ciutat.

credits

released September 26, 2019

CRÈDITS:
Selecció i text: Xavier Riembau 
Mastering: Director Wilkins
Digitalització: Pablo Miranda (La Isla) 
Imatge i disseny: Eli Gras 
Fotografia antiga Vapor Vell: Xavier Basiana

COL·LABORA: 
Ajuntament de Barcelona
Ass. Cult. La Olla Expréss

Dediquem aquesta selecció, molt afectuosament, a la memòria del nostre company, recentment desaparegut, Anton Ignorant (1957-2019)

license

all rights reserved

tags

about

laollaexpressrecords Barcelona, Spain

* Contact us!
* La Olla Expréss is a Cultural Association, whose main purpose is to publish books and CDs in several unusual formats.
It publishes and promotes artists characterised by their compulsive and original creativity.
As well organizes the International Music Festival No No Logic.
Building a new site!
... more

contact / help

Contact laollaexpressrecords

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Sense Prefix II, segona mostra del fons sonor de la biblioteca Vapor Vell (free download!), you may also like: